dimecres, 7 de març del 2012

VOSTÉ I JO SOM ELS CULPABLES DE TOT.

Ja han passat cinc anys des de l'accident del metro de València: 43 morts i 47 ferits.

Potser un familiar nostre, una amiga, el nostre veí, el company de treball, l'amiga de la nostra filla, qualsevol de les persones afectades ha pogut ser un d'ells.

Nosaltres, hem tolerat un aeroport peatonal, diferents "Ciudad de ...", carreres de cotxes, carreres de vaixells americans, terres mítiques, diners publics gastats a cabassos, corrupció, molta corbata i molt poca vergonya, i ho hem aprovat per majoria absoluta, alguns ho han aprovat per majoria absoluta.

I hem consentit fins ara, cinc anys després, que l'associació de víctimes del metro haja de seguir manifestant la seua indignació, exigint drets conculcats, demanant signatures per fer valdre eixos drets, ..., una vergonya tot.

Estem en crisi? Estem en una crisi molt gran i no sols econòmica.


I ara resulta que els responsables de la crisis sembla que som nosaltres. El dèficit públic valencià l'hem creat vosté i jo i som els qui hem de pagar-lo. I l'única manera de solucionar-ho és la que ells diuen, no hi ha altra. 

I qui són ells? He de fer un àlbum de fotos d'alguns d'aquestos personatges. Pot estar el responsable de l'aeroport de Castelló, el de la maqueta dels quinze milions d'euros, els qui passejaven amb el Ferrari per Xest, el qui va convidar al Papa i va dilapidar els nostres diners en equips de sò, els qui no volen cobrar l'impost de patrimoni als més rics i retallen en jornals de metges i ensenyants, i en llocs de treball de metges i ensenyants, els qui no paguen els diners de la dependència, els responsables de la construcció de l'Àgora, de la Ciutat de les Arts, de la Luz, els autors del Plan Confianza que promou despeses per a després no pagar, el qui no paga a l'hora els productes farmacèutics, ni el bono-llibre, ni les escoles i instituts, els saquejadors d'empreses públiques, els grans directius de les grans caixes d'estalvis valencianes que després d'arrabassar amb tot es jubilen amb sous milionaris, els destructors del territori omplint-ho tot de formigó, de PAIs, de camps de golf, d'edificis emblemàtics que han costat 100 vegades el que valen, els censors de la informació, els de la porra, els qui donen ordres als de la porra, els qui callen davant dels censors, davant dels qui manen els de la porra, els qui es riuen de nosaltres i es canvien el rellotge d'or per un de plàstic, els polítics que diuen ens representen quan, potser, no arriben a representar-se ni ells mateix ... i molts més. 

L'àlbum serà molt gran. Però, quan algú pregunte, qui és el responsable? Li diré que jo tinc un àlbum molt bonic i amb moltes fotos, i entre elles, tal vegada, trobe a qui busca.


Entre les fotos de l'àlbum hi haurà, segur, molts dels polítics que nosaltres hem votat, o que alguns han votat. Polítics que han estat manant durant els últims anys, que han tingut i tenen tota la responsabilitat, que els van donar majoria absoluta de vots una legislatura darrera l'altra, i ara, com a balanç final, ens diuen que no podem gastar més del que ingressem. 

Miren la foto. Qui són? Són tres consellers del Govern Valencià. Ens han dit, i ens diran els pròxims mesos i anys, que no podem gastar el que no tenim. I miren el titular: "El déficit de la Generalitat se multiplica por cuatro en 2011". I què fan ahí? Per què són encara consellers?

Miren l'altra foto. Qui és? Una consellera del Govern Valencià. Miren la idea genial que se li ha ocorregut? Què fa encara de consellera? Per què ha de pagar-li centenars de milers d'euros a una empresa quan no té diners per contractar personal propi? Diu el diari que si contractara el personal li eixiria a meitat de preu, però, hauria de pagar la nòmina al mes i a l'empresa li pagarà no sabem quan. Una més a la cua.

Miren la notícia del diari de hui sobre el que publica el diari francés "Le Monde": "Hoy, aquel puerto que costó 1.800 millones de euros, está desierto".



Facen una excursió a València. Entren per la Ciutat de les Arts, què bonica! Miren l'Àgora: no està acabada, però, contemplen quin blau més preciós! Passejant per la Malvarrosa poden acostar-se a la zona del port on la Copa del América ens va situar al mapa mundial. Espectacular l'edifici Veles e Vents. Igual troben una boda o una comunió. Igual troben runa i abandó per tot arreu. Però recorden que no podem gastar més del que tenim. Qui són els responsables? On estan? Encara pugen al balcó?

Encara pugen al balcó. I es cabregen al vore alguna pancarta durant la mascletà. Les pobres falleres majors han de vore una pancarta com la de la foto. Pobres! Però, recorden que encara no fa un any, nosaltres, alguns de nosaltres, els vam ajudar a pujar al balcó per majoria absoluta del vots.


I és que hi ha gent per a tot. Anar a la mascletà amb una pancarta que diu CORRUPPCIÓ! Quan el realment important és el dèficit públic. El dèficit que diuen hem creat vosté i jo gastant el que no teníem i que ara haurem de pagar. Però, no es preocupen, és molt fàcil! El Centre de Salut que té a la vora de casa el tancarem el diumenge. Només haurà d'anar a altre Centre o a altre hospital en cas de necessitat. Hi haurà metge, algun vindrà de fer la seua jornada habitual o d'una guàrdia de 24 hores, però, no es preocupe, és un profesional i, a més, un altre responsable del dèficit. Estudia el seu fill a un Centre públic? Retallarem professorat, li retallarem part del sou, si hi ha algú de baixa funcionarem millor sense substituir-la. Igual ha de pagar vosté uns dinerets, però, és per reduïr el dèficit públic que vosté també ha ajudat a crear. Fa declaració de renda? No es preocupe, li pugem l'IRPF i el pagarà a poc a poc el dèficit que vosté a creat. És un xicotet sacrifici, recorde que als banquers els hem retallat el sou, cobraven 10 milions d'euros a l'any i ara en cobraran 9. El seu Ajuntament està endeutat? No pot pagar als proveïdors? No cal preocupar-se, agafaran la factura i aniran al banc i cobraran. Després, a poc a poc, vosté, el seu Ajuntament, el Govern, li pagarà al banc les factures i els interessos. Mentre el compensarem, al banc, li donarem un fum de milions a interés molt baix perquè compre eixe deute que vosté ha creat i ens cobre un interés molt més alt per la compra. I la seua hipoteca? Tampoc té motius de preocupació, ara quan arreglem l'enorme dèficit que vosté ha creat, arreglarem l'assumpte de la hipoteca. Mentretant ens quedarem amb la que vosté creu que és la seua casa i que en realitat és la casa del banc al que vosté va demanar el prèstec i va ajudar així vosté a iniciar aquesta gran crisi econòmica, hipotecària, inmobiliària, ..., situant la "prima de riesgo" en límits inimaginables. (Perdó, quasi m'oblidava de la "prima de riesgo".)

I recorde que d'ací a tres o quatre anys hi haurà eleccions i gràcies a nosaltres, els de l'àlbum de fotos, quasi haurem eixit de la crisi. No parem, al Senat, al Congrés dels Diputats, al Parlament i al Govern Valencià, a les Diputacions, ..., no parem de treballar per traure'l a vosté de la crisi que vosté mateix ha creat, o ha ajudat a crear, o almenys, ha gastat més del que tenia. Recorde que nosaltres volem tornar a pujar al balcó, volem ocupar el silló al govern, volem seure a la poltrona de la Diputació, volem treballar a l'escó del Parlament. I ens ho mereixem, eh!

Tot no és negatiu! No totes són notícies catastròfiques! Miren aquesta:


Què bona idea! És el que necessitem! 

A Beneixama estem fent el ridícul. Hem de definir ja un gran projecte! Crec que ja he proposat traslladar al poble el circuit de Fòrmula 1, en altra ocasió ja fa un temps, aprofitant les rodones que tenim. Crearia llocs de treball, fixes i eventuals, directes i indirectes, acabaria amb el "paro" del poble i de la contornà, atrauria turisme a mansalva i situaria a Beneixama al món. 


Sona la cançoneta, no?

Si algú se sent molest, disculpes. No sé si és indignació o sentiment de culpa per la crisi que jo, gastant el que no tenia, he ajudat a crear. Millor dit, la crisi de la qual sóc l'únic responsable o com a molt, junt a vosté, un dels únics responsables.

Arxiu del blog