dijous, 13 de setembre del 2012

COLÒNIES.

La notícia l'he llegida a un dels diaris digitals hui mateix.


És tracta d'una barbaritat més del període franquista, tants anys amagades. Tants anys en la impunitat.

Però, al llegir-la, he recordat una altra "colònia infantil". Es tracta de la "Colonia Escolar Colectiva La Torre", que va estar en funcionament durant el període de la guerra civil espanyola a la finca del mateix nom situada damunt del Salze. Les intencions, els objectius, el tracte als xiquets i xiquetes eren ben diferents.

No sé massa sobre el tema, però, és fàcil trobar informació a Internet, sobretot dels dibuixos dels xiquets que allí es van fer. Ha hagut exposicions i publicacions que recullen els dibuixos. Hui, part de les il·lustracions estan repartides per universitats i institucions nordamericanes, també a la Biblioteca Nacional d'Espanya. 







Els diversos historiadors que escriuen els seus articles al Programa de Festes tenen un interessant tema d'investigació. Per exemple, el parell d'exploradors del segle XIII, que amb tant de detall ens conten la història del nostre territori any a any (quanta feina!), ja van pel 1268, i arribarà el moment de contar el que va passar el 1938 allà a la Finca La Torre. Si hem esperat 70 anys, també en podem esperar 700. 

I amb l'avantatge que ja haurà passat la crisi. I podrem fer una publicació de luxe, amb els dibuixos en color, que presentarà a l'auditori el nostre "historiador local" preferit, que n'és un altre.

dimarts, 11 de setembre del 2012

EL PREU DE LA CRISI.




Diu la premsa que una empresa de roba ha tret una samarreta amb un eslógan de l'home aquest que el mes passat va "expropiar" uns carros d'aliments a una altra empresa alimentària: "Menjar per tothom. Un món sense fam". És el preu de la crisi.


El diari Levante publica la notícia de la intenció de Mariano de limitar el sou dels polítics. De les retribucions dels polítics, diu. Si es tracta d'un ajuntament, sembla que vol que eixes retribucions, totes les dels polítics que el formen, no superen el 0,6%  del pressupost.

Com afectaria la norma a l'Ajuntament de Beneixama?

Com que jo desconec el pressupost de l'Ajuntament de Beneixama, supose que és correcte el que es publica al Programa de Festes de 2012: tant ingressos com despeses en són 1.318.967,68 €, dèficit zero, millor que Cristobal, Luis i Mariano junts.

Apliquem-li el 0,6%: 7.913,80 €

7.900 € per a sous de l'alcalde i els regidors, assistència a reunions, dietes i locomoció, ...etc?

Tampoc sé el que cobren actualment, però, si s'aprova la norma, possiblement hauran d'ajustar-se el sou. Els qui cobren, clar. Pobres, tan de treball i tan d'esforç com fan pel poble, tanta dedicació i preocupacions. És el preu de la crisi.



Arxiu del blog