dimecres, 5 de març del 2008

PENSAR EN EL FUTUR

Des de l’u de febrer no apareix cap comentari nou a L’OPOSICON i jo no puc dir res. No tinc res a què oposar-me.
Per què? Ja s’han cansat? Què no saben que estem en campanya electoral?No és això. S’han traslladat d’ubicació. Ara va de notes informatives a una altra web. I clar, ja hem arribat on anavem. Ací la propaganda política del PP de Beneixama, s’ajunta amb aparents notícies periodístiques i la mescla resulta, si més no, explosiva (sobre els comentaris afegits millor no parlar).
No valoren el mal que poden fer aquest tipus d’informacions en les relacions socials d’un poble com Beneixama? Tot val per criticar als qui manen?
No fa molt el Saló de Plens era un circ. Ara és la “sala de estar de la alcaldesa”, sempre segons l’opinió del PP. I com que no els agrada, se’n van. I se’n van farts, ja no van a consentir res més. Ací tot és electoralisme, gestió deficient, mitin polític, fets inaudits, actes canviades,... diu el PP i ara damunt, la bassa plena. Es tracta d’aplicar la metodologia opositora que s’ha fet a nivell espanyol durant els últims quatre anys. Llenya.
El raonament és lògic: que fem quan tenim una bassa plena de morca? En fem altra, i a ser possible més gran.
I quan l’altra també estiga plena (qualsevol bassa buida a la que li aboques morca, al final s’omple)? Doncs, farem la tercera.
Algú s’ha informat sobre el funcionament d’altres almàsseres?
Algú ha preguntat que fan amb la morca?
Què fan quan tenen les basses plenes?
Saben que hi ha altres formes de produir oli d’oliva?
No se n’adonen que potser estiguen tractant el tema com ho hagueren fet 30 anys enrere?
I, a més a més, també està pel mig la corresponent subvenció perduda, per culpa dels qui manen, això sí, i que havien aconseguit els anteriors, és clar . Volien cobrar-la encara que no hagueren fet la bassa?
Però, com sempre, entre línies, la nota informativa aclareix algunes idees:
- Tota la documentació estava presentada i en regla, diu el PP; tots els informes tècnics són favorables,... “a falta de...”. En què quedem? Estava tot o faltava encara algun tipus de recurs? Està aprovat? O encara està el procediment d’autorització en marxa?
- El PP també ens informa de l’opinió de la Cooperativa. Dels seus centenars de socis? Realment eixa és l’opinió de tots els seus socis ? I de tots els veins del poble als qui afectaria la construcció d’una nova bassa ? Parlen en nom de tots?
- I el PP proposava concedir una llicència condicionada al dictamen definitiu. I si construïm la bassa, cobrem la subvenció, ens gastem els diners de la Cooperativa i després el dictamen no és el que esperàvem?Qui paga l’obra? Els socis? I la subvenció, qui la torna? El grup municipal del PP? I la bassa? La trenquem? L’omplim de morca sense autorització?
Segurament ara estarà acabant la temporada de l’oliva i una solució d’urgència es podrà prendre per part dels gestors de l’almàssera. Per a buscar la solució definitiva del problema tenen un any per davant.
I si pensem entre tots en buidar la bassa existent?
I si valorem, amb assessorament de tècnics especialitzats, els cost d’un canvi en el procés de producció de l’oli ?
I si s’estudia un canvi en les instal.lacions pensant en el futur?
I si recollim informació tècnica del que estan fent altres almàsseres?
I si es pensa també en millores en la qualitat del producte? En millorar la seua comercialització?Que no hi ha gent a Beneixama capacitada? Jo crec que si.
Es pot pensar en la millor solució possible o es poden tirar les culpes als altres des de la web corresponent. Possiblement el futur de l’almàssera estiga en la primera afirmació. Buscar culpables és una manera de tapar-se els ulls.
Bona nit i bona sort.

Arxiu del blog