divendres, 31 de desembre del 2010

GHOSTBUSTER

L’any 2011 es compleixen 100 anys del naixement d’Enric Valor. Serà un bon moment per rellegir part de la seua obra i participar de les diferents activitats que al llarg del País s’organitzaran per recordar l’efemèride. Ara, a una de les seues rondalles, “Les animetes”, arreplegada a Biar escriu Valor, puc llegir:

“Continuà la música; s’encetaren tortells, massapans, pastissos i padous, dolços i llepolies de tota mena; es menjà de valent; es feren brindis amb exquisits clarets de la terra; es begué vi arropat de Beneixama; donaren compte de les fruites més oloroses dels pomerars i perellonars del Campet i de les gustoses avellanes de la Fenossosa…” , referint-se al casament de Marieta i Albert de Muntalt, mentre rep notícia a casa meua, i una mostra, d’un nou vi presentat a Beneixama, Mesura·09 li diuen.

Ara bé, repasse el bloc del Junts per Beneixama i ho intuïsc, i la notícia del diari d’ahir m’ho confirma, (http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/12/30/cruz-caidos-beneixama/769744.html).
Continua “presente” l’altra Beneixama: franquisme disfressat de vot democràtic, l’església, amb el seu rector encapçalant la marxa, el PP, el 18 de juliol i les seues corones de llorer, la simbologia religiosa que mai ha servit per a cap acte religiós, l’apologia de la dictadura. (Sembla la descripció que Trapiello escriu a “Las armas y las letras” de la Salamanca de 1936: "… y el Estado, al que quieren llamar nuevo, es el Estado más viejo de la tierra: curas, condes y militares").
Res de pomes ni avellanes, ni vi arropat, i de mesura, ben poca.
Hi ha qui vol exiliar-se, a mi em queda el consol de la màquina GhostbusterP[1] per només 99 € (vaig rebre l’oferta el passat dia 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, per correu electrònic).


Arxiu del blog