dijous, 19 de juliol del 2012

ADIVINS

Entre les nombroses llumbreres que manen actualment en España, (en España la dreta no governa, la dreta mana, des de sempre), destaquen de manera singular els ministres Cristobal Montoro i Luis de Guindos. El tipus de declaracions que sentim ara de la seua boca, no són improvisades, venen de lluny, són el producte d'un entrenament constant.

Els dos retalls de periòdic són de l'any 2003. Montoro era Ministre d'Hisenda i Guindos, Secretari d'Estat d'Economia. El President era José Mari, el de las Azores. Mariano ens contava allò de "los hilillos de plastilina" i l'opinió del seu cosí sobre el canvi climàtic. 

Ara diuen que són les úniques solucions per a la crisi. En aquell moment deien que "no hay burbuja inmobiliaria, sino una evolución de precios al alza que se va a ir moderando con más viviendas en alquiler y más transparencia en los procedimientos de urbanismo". (Luis de Guindos).

Són tots uns visionaris, profetes a l'altura de Nostradamus.









MONTORO



El ministre Montoro ha defensat hui al Congrés dels Diputats, (protegit de l'enemic per diverses barrerres i policia), el famós Decret de retallades.

Ha dit coses molt importants: "No hay una bajada de las retribuciones, lo que hay es un retraimiento de la paga de diciembre que queda postergada a su inclusión en el fondo de pensiones".

Vol dir que els funcionaris es queden sense paga extra de Nadal, de moment.

Mariano, diu el diari, que no ha assistit al debat, està treballant al seu despatx i anirà a votar.


No estan capacitats per prendre decisions raonables.





ASSESSORS.

Què, t'han retallat el sou?
T'han pujat l'IVA?
Volen fer-te pagar per les receptes?
Eres un interí de vacances, esperant formar part de l'atur?
T'han llevat l'ajuda per la dependència?
I la paga extraordinària de Nadal?

És necessari. Hem d'ajustar-nos els sous, sobren funcionaris, estem vivint per damunt de les nostres possibilitats. No es pot fer altra cosa.

Un exemple. Hui, el DOCV publica un parell de Resolucions signades per JOSÉ CÍSCAR BOLUFER, vicepresident del Consell, on nomena un parell d'assessors:

Un assessor de premsa del Gabinet del Consell.

Un altre, "amb funcions d'assessor", per al Gabinet del President.

Pensava jo que serien un parell d'amics que acudien en ajuda del President en aquesta difícil situació i ho farien per patriotisme, o siga gratis. Doncs no. Assessoren, però, amb "retribucions corresponents" i amb "unes retribucions equivalents".

Qui són? Què assessoren? Quina feina faran? Quins mèrits han justificat per assessorar? Quants diners cobraran? Això jo no ho sé, el DOCV no ho diu. Segurament serà per estalviar tinta i paper, estem en crisi.





dimarts, 17 de juliol del 2012

QUIN NIVELL!

Andrea és una persona molt jove. Malgrat la seua joventut té molts anys d'experiència en el món de la política. Té també estudis universitaris. Fins i tot algun master. 


Però, no està capacitada per dur endavant la responsabilitat que li hem assignada. Ella i molts dels qui l'envolten. No haurien d'estar allí. 


Mireu el qui està assegut al seu costat. Ha sigut Conseller de la Generalitat Valenciana amb una gestió memorable com tot el món coneix. Va acabar a la Conselleria i el van traslladar al Congrés dels Diputats. A fer què? A fer palmes quan Mariano anuncia cadascuna de les retallades que castiguen a la ciutadania. 


No estan capacitats per a la feina que tenen encomanada.




Els periodistes del Canal 9 van fer ahir el que haurien d'haver fet fa 10 anys. Però, no ho van fer i eixa és la seua responsabilitat. 


Alguns d'ells han contat i han escrit pels diaris el que estava passant, la majoria ha mirat a un altre costat, eren gent "acomodada" i com que sabien amb qui tractaven, pensaven primer en el seu lloc de treball, sense valorar la responsabilitat social que tenien com a treballadors de la televisió pública valenciana. 


Però, eixa responsabilitat no és únicament dels treballadors del Canal 9, és també la nostra, de tota la societat valenciana, una majoria que ha votat, eleccions rera eleccions, al partit polític que ens governa, altres que no hem fet tot el que hauríem d'haver fet, o simplement hem ignorat el que allí passava. La situació a la que han dut al Canal 9 és, en part, responsabilitat de tots. D'alguns més que d'altres.


El mes passat, Julià Àlvaro, periodista del C9, escrivia un article d'opinió al diari El País on es podia llegir:


"Cuando se revise lo que han sido estos años se verá que la cadena fue asaltada por una banda de sinvergüenzas que solo querían ganar elecciones y dinero".

"Yo maldigo el periodismo cínico y miope que pretendió pasar por Canal 9 sin “mancharse” y que hoy se ha quedado sin profesión y sin trabajo".


"El ERE será el certificado de defunción de una cadena que lo tenía todo para ayudar al crecimiento democrático, económico y cultural del País Valenciano pero que ha acabado convertida en un barrizal por culpa, básicamente, de una recua de políticos y directivos corruptos e incompetentes".


L'"ERE" en qüestió vol despedir 1.295 treballadors dels 1.695 que té RTVV. Hi haurà gent que accediria mitjançant una oposició, per un concurs de mèrits, ... i hi haurà gent col·locada a dit, pels amics, "nuevo personal mediante contratos de obra, atestados de irregularidades" que deia la Sindicatura de Comptes, de tot tipus se n'aniran al carrer. 


El 1.995 quan el PSOE va perdre les eleccions, el deute de la RTVV era de 32 milions i 653 els treballadors. Després dels anys de govern popular, el deute passa a 1.287,5 milions i els treballadors arriben a 1.800.


A banda de les dades econòmiques, tots sabem en què s'ha convertit la programació de la televisió valenciana.



Hui diu el diari que Gerardo Díaz Ferran intenta evadir 4,9 milions d'euros a Suïssa. Gerardo ha sigut president de la CEOE, patronal espanyola, i ens ha donat lliçons sobre esforç, treball, austeritat, patriotisme i més coses, durant els últims anys.


Per rematar el desproposit, l'ùltima notícia que he llegit hui: "Arriba a l'aeroport de Castelló el primer avió, procedent de Borriana".

No estan capacitats per dur endavant el que tenen entre mans. El nivell moral i ètic de la societat valencina ha tocat fons.



Arxiu del blog