dilluns, 21 de setembre del 2009

LA REVOLUCIÓ

Tot s’acaba i les vacances també. Torna la rutina del treball i sembla que la tardor ja vol instal.lar-se a casa nostra. Ara comencem a enyorar la caloreta de l’estiu i a preocupar-nos pel futur fred de l’hivern. Però, com que el Sol prompte s’amaga, tenim més temps per estar tranquil.lament a casa. I gràcies a la programació televisiva, tinc tot el temps del món per acabar els llibres començats aquest estiu o fullejar amb parsimònia el diari.
I a uns d’aquests diaris retrassats, vaig trobant algunes de les notícies curioses que de tant en tant apareixen als periòdics. Una d’aquestes notícies parla d’IKEA, la famosa tenda de mobles sueca, on compres un paquet de cartró que no alça un pam de terra i, si saps llegir les instruccions, acaba convertint-se en una prestatgeria on caben 500 llibres o un armari on pots penjar 50 trages (aquest armari seria massa menut per a determinades persones, caldria afegir-li un parell de mòduls més).

Diu el titular:

IKEA INICIA LA GRAN GUERRA TIPOGRÁFICA

I aclareix:

Después de 50 años, la marca sueca sustituye en su catálogo la fuente Futura por la Verdana y desata un encendido debate en el mundo del diseño.

Jas coca! “Gran guerra tipográfica”, “encendido debate”, “grandes controversias”, “aberración”, “realmente preocupante”,…
Em recorda les valoracions del PP local sobre la gestió municipal. Però, en aquest cas, parla de tipus de lletres de les que aparèixen a l’ordinador. Oblideu la Times, Arial o Courier. D’ara endavant només Verdana. Una revolució, un terratrèmol devastador a nivell planetari.
La veritat, no se si afectarà a tot el planeta el terratrèmol, però, a alguna zona del nostre territori ja li ha afectat:

Quina sort haver comprat aquell armari tan gran d’IKEA. Almenys els trages no estaran tots plens de pols. Caldrà tindre’ls preparats per a quan arribe la vertadera revolució. Un canvi de jaqueta a temps sempre pot resultar adequat.

Arxiu del blog