divendres, 30 de novembre del 2007

WEBS, HORTS, ESTABLIMENTS, ...

He tornat a casa després d’uns dies, que per motius de treball he passat a terres extremenyes, i trobe el bloc de “L’ OPOSICON CRITICA” amb novetats.
La pàgina web municipal és aquestos dies el seu objectiu. També una inauguració, quant els agraden als polítics les inauguracions, d’una part del famós, a nivell mundial, hort solar de Beneixama.
I és en aquesta notícia on es detecta una primera contradicció: acusa de despistat al poder municipal al no incloure la notícia en la web ni facilitar informació als mitjans de comunicació dels voltants, per a després atribuir-los intencionalitat política en el seu comportament. Al meu entendre intencionalitat i despiste estarien barallats.
Però, si acudien Consellers, Directors Generals, Diputats, ...què van fer els respectius gabinets de premsa? Tampoc ells, si eren els qui inauguraven, van convocar els mitjans de comunicació? Si es tracta de despiste, el despiste deu ser general.
I acusa de partidisme i subjectivisme als qui manen, amb tot el sentit negatiu de les paraules, per a després atribuir-se ells mateix tot el partidisme del món.

Aprofitant l’avinentesa, visite la pàgina web municipal i, en part n’estic d’acord en alguns dels comentaris de l’OPOSICON. Alguns exemples :
- Si hi havia intenció de oferir la possibilitat de consultar la web en les dues llengües caldria haver esperat a tenir-les les dues ofertes preparades per posar en funcionament la pàgina. Sempre passa el mateix, comencem en castellà i després vorem.
- Algun enllaç no funciona, però, altres seria millor que no funcionaren. L’apartat “Órganos y entidades” conté una sèrie de discursos que animen a qualsevol navegant a presentar-se a unes oposicions per Alcalde: té el temari pràctiment complet.
- El que més em crida l’atenció és l’apartat de “Enlaces externos”. Què esperen trobar-se? La pàgina del Museu del Prado, de la Biblioteca Nacional, de la programació de Teatres de la Generalitat o del Palau de les Arts? No amics meus, els enllaços són:
o Ministerio de Hacienda: per tramitar declaracions de Renda.
o INEM: per contractar personal aturat o aturar a personal contractat.
o Diputación de Alicante: no sabria dir per a què.
o El més interessant per a mi, “Indice de archivos Beneixama”, “no está disponible”, com sol ser comú a moltíssimes pàgines web. Entre errades, mentides i despistes, una bona part de la informació d’Internet no és gens fiable.
La millor opció dels qui manen seria borrar-ho tot i començar de nou. Igual el que volien els electors era això, borrar l’etapa anterior i començar de nou.

També em crida l’atenció la pregunta: “¿desde cuando el Ayuntamiento anuncia las actividades que se realizan en un establecimiento privado?
És un tic d’aquell que ha manat i ara ha deixat de manar. Creu que el que feia ell era no la millor, l’única possibilitat existent a l’univers. La resposta per als qui manen és fàcil: s’anuncia des d’ara.
I a més a més, són ossats. Lligen el titular i adivinen el contingut : “es interesante, es una actividad cultural, es indiscutible”. Millor espereu, assistiu i després valoreu i opineu. Els propietaris del local ja poden anar preparant-se per acollir una assistència massiva.
Interessa la façana, no importa el contingut. Si tot el que han dit i fet és igual....

Arxiu del blog