diumenge, 18 de novembre del 2012

HOLA DON ESTEBAN!

Ja saben vostés de la meua fascinació per Esteban.

A una de les notícies de hui dels diaris digitals, llig que ha mort Miliki, un pallasso de la tele de fa uns anys, molts. Diu també la notícia, que moltes persones importants han fet arribar els familiars el seu condol, fins i tot, utilitzant tuiter. 

Una d'aquestes persones modernes, molt moderna, que ha utilitzat el tuiter, ha estat Esteban. El diari el reprodueix:

Jo crec que una declaració com aquesta, per part d'un polític de primera línia, amb importants responsabilitats a l'hora de salvar Espanya, es mereix una destitució fulminant, una dimissió irrevocable, ... o, almenys, que ens apliquen una nova deducció en la declaració de renda per a l'any que ve per haver de suportar aquest tipus de coses. (La deducció se l'aplicarien aquells que mai han votat a aquest individu, per suposat).

Amb aquesta iniciativa crec que milloraríem el nivell de qualitat de l'educació pública, i podríem encetar una campanya informativa que titularíem: "Som educació".

SÓN EDUCACIÓ.

Es tracta de la imatge que aquests últims dies he vist publicada en premsa ocupant una pàgina completa i a tot color. Després, he comprovat a la web de la Generalitat, que també existeix una falca publicitària per a ràdio i un vídeo per a televisió potser.


Com que l'IVA del material escolar de papereria ha pujat del 4% al 21%, la Generalitat, sempre pensant en nosaltres, vol introduïr en la pròxima declaració de renda una nova deducció per l'adquisició de material escolar.

Per a totes aquelles famílies amb rendes baixes i mitjanes i, a més, amb un dels pares en situació de desocupació.

Bé. Imaginem una família on els pares estan desocupats amb el subsidi mínim. No tenen fills. La seua renda és baixa. Compren un llapis i una maquineta de fer punta: 1€.

Quant podran deduïr-se en la seua declaració de renda? Una quantitat fixa, per exemple 1.000 €? Un percentatge dels ingressos bruts, per exemple el 90%? Una part de la inversió en material escolar, per exemple l'1% de la compra? (Un cèntim en aquest cas).

No importa. Es tracta de pura propaganda política. Una ocurrència més de les llumbreres que ens governen i que estan convençudes que vosté i jo som tontos.

Però, no han encertat amb la imatge. La vidriola en forma de porquet jo l'hagués substituïda per un ull, millor un parell, un el meu i l'altre el de vosté, i en un haguera estacat el llapis i en l'altre el clip i la xinxeta.

El millor de tot és la frase final: "Amb esta iniciativa es preten garantir una educació de qualitat per a tots".

El mateix que ha pujat l'IVA, que ha retallat professorat dels nostres fills i filles, que ha deixat de pagar les beques de llibres de text, que ha llevat el bonollibre, que ha augmentat les taxes universitàries, que ha amuntegat el nostre alumnat en aules de 30, 35 o 40 alumnes, que ha deixat sense feina al professorat interí, que no cobreix substitucions de professorat, que no cobreix baixes per malaltia fins que no han passat 15 dies, ... el mateix, vol "una educació de qualitat per a tots".

I si ens encantem i no obrim bé els ulls, els quatre, els dos meus i els dos de vosté, no sé jo que passarà amb el llapis i la xinxeta.

Arxiu del blog