dijous, 13 de desembre del 2012

ALFREDO PÉREZ I AMAIUR.

Tota l'oposició en el Parlament espanyol havia acordat presentar recurs en contra del Decret Llei del govern sobre les pensions. Seria la primera vegada que tots el grups opositors en conjunt presentaven un recurs en el Tribunal Constitucional contra una norma dictada pels qui manen. 

Però, poc després, el PSOE diu que no firma junt a Amaiur. Diu que "la relación con ellos no está madura".
Alfredo!, però, Alfredo!, què fas?, en què penses?, en quin món vius? Heu aconseguit arribar al 25% dels vots, però, arribareu al 5% d'ací no molt. (Fa pocs dies, deia que es plantejarien traure la religió catòlica de l'escola quan manaren, si tirava endavant la llei Wert. Per cert, cosa que haurien d'haver fet ja fa trenta anys, quan manaven).

Què qui creus que són els diputats d'Amaiur? No són diputats com tu? No estan ahí per què hi ha gent que els ha votat? Què no són un partit legal? Els seus vots no són vàlids? 

Miren vostés el vídeo, escolten el que diu. Després pretenen donar-nos lliçons sobre les mentires del PP. Alfredo, s'ha guanyat vosté suficients mèrits per anar-se'n a casa. I deixar-nos tranquils! De vergonya!

ERC i Compromís-Equo tampoc signaran junt al PSOE. Ben fet. El diputat valencià Joan Baldoví no signarà. Ben fet Joan! Hem de posar a cadascú al seu lloc.

Els peperos estaran descollonant-se.

dimecres, 12 de desembre del 2012

HI HA DIES QUE MILLOR QUEDAR-SE AL LLIT.

Acabe de llegir al blog d'un dels grups municipals opositors a l'Ajuntament de Beneixama, l'enorme interés de l'Alcalde pels temes judicials. De veritat que alguns procediments judicials són interessants. Alguns, cada vegada més. Si algun d'ells acaba amb els culpables a la presó i amb tots els seus bens requisats, aplaudirem.



I ara què fem? Què fem amb les antenes? I amb els diners de la multa? Hem de tornar-los? Ara que Canal 9 s'acaba, només tindrem TV3 al País Valencià? En sap greu per l'oratge. Les retransmissions en directe de les nevades del Canal 9 sempre han estat magnífiques. Amb eixes caçadores hivernals de color roig tan boniques. Què veurem, manifestacions independentistes pel carrer Colón? Em preocupa fonamentalment perquè, açò de la TV3, pot posar en perill l'autèntica recepta de la paella.


Dos cèntims per valencià. Aproximadament un per cada valencià i un altre per cada valenciana. Ara bé, quants en contem? Els 4 milions de ZP o el 5 milions de Paco? D'una manera o d'altra, es tracta d'una quantitat important: 8 o 10 millions, encara que siga de cèntims. 

Si agafem 10 milions de cèntims d'euro i els posem en fila, tocant-se els cantons, per no dir altra cosa, el diàmetre del centimet és de 1,5 cm, faríem un rastre de 15 milions de centímetres, o siga 150.000 metres, o el que és el mateix 150 quilòmetres de cultura. No arribem a una distància bicenterària, però, prou més llarga que el tram local del Camino de Santiago, ho és.

Ara, em quede amb el dubte del pes total dels quinze milions de cèntims, no sé que pesa un centimet. Pesarien més que un dels postes d'alta tensió que ja he vist plantats vora Beneixama?
La majoria dels membres de l'associació de contractistes valencians d'obra pública hauran votat a Alberto Fabra o el partit que ell representa, com la majoria dels valencians. Alberto Fabra s'haurà votat ell i haurà votat a Montoro, o al partit de Montoro. Cristobal també s'haurà votat ell i haurà votat a Alberto, o al partit d'Alberto.

Alberto vol 400 milions d'euros que té Cristobal, i Cristobal no li'ls dóna. Alberto no pot pagar els deutes amb els constructors valencians d'obra pública i els constructorts d'obra pública valencians li exigeixen que pague. És tracta d'un problema entre votants d'un mateix partit que haurien d'arreglar com a bons germans, pensant en l'interés general, ja sabeu, "el de todos los españoles". Però, no. El problema resulta que ara és nostre, nosaltres que no hem votat ni  Cristobal ni Alberto, ni coneixem a cap constructor valencià d'obra pública, ni li devem diners a cap dels tres.

La notícia diu, almenys, que els constructors valencians d'obra pública li "exigeixen" a Alberto que pague el que deu. Com deurien fer tots aquells a qui li deuen un euro els nostres governants, inclosos els Ajuntaments als que la Generalitat li deu diners que no li paga. Però, no tots ho fan, alguns quasi els donen per amortitzats. Si no li demanes que et pague els deutes, almenys, no el votes.





I per rematar la crònica, Santiago. Ara va i se'n va a Suïssa. Ja m'ho imagine: "La ville des banques et les caisses d'épargne", "Le pont des horloges et minuteries", "La gare du chocolat au lait", "Le musée du couteau polyvalent", "Les gratte-ciel sous-marins", ... etc, etc.


Alberto, hi ha dies que és millor quedar-se al llit, no eixir de casa per res del món.

dilluns, 10 de desembre del 2012

ELS PREUS DE LA CRISI.



Estem en crisi. No podem viure per damunt de les nostres possibilitats. No podem gastar el que no tenim. El més important de tot és controlar el dèficit. ...

Aprofitant el pont, el 7 de desembre, el BOE ha adjudicat unes xicotetes subvencions:

FAES, Fundación para el análisis y los estudios sociales (PP): 529.849,88 euros.
Fundación IDEAS/Instituto Pablo Iglesias (PSOE): 238.510,39 euros.
Fundación Rafael Campalans (PSC-PSOE): 36.000,00 euros.
Institut D’Estudis Humanístics-Miquel Coll i Alentorn-INEHCA (UDC): 13.163,97 euros.
Nous Horizonts Fundació (Partit Socialista Unificat de Catalunya, Iniciativa per Catalunya i Entensa dels Nacionalistes d’Esquerra): 8.227,48 euros.
Sabino Arana Fundazioa (PNV): 16.454,97 euros.
Fundació L’Alternativa (Esquerra Unida i Alternativa): 1.645,50 euros.
Fundación Galiza Sempre (BNG): 3.290,99 euros.
Fundació Josep Irla (ERC): 4.936,49 euros.
Fundación Catdem (Convergencia Democrática de Catalunya): 32.909,93 euros.
Fundación por la Europa de los Ciudadanos (IU): 14.808,47 euros.

No cal dir que aquestes subvencions s'adjudiquen aplicant criteris purament tècnics:

- Primer apliquem la fòrmula: (T1*Ep1)=.VT1.
- Rematem la jugada amb una segona fòrmula: {% VT1/ Σ (VT1+VT2+…+VTn)}.

I així és com s'obtenen aquestes ínfimes quantitats en euros.

I diran vostés, qui és el responsable? Com és possible que en època de crisi passe açò?

Doncs, Pitàgores. És clar. Va descobrir allò dels catets i la hipotenusa, i a partir d'ahí, inevitablement, hem hagut d'atorgar aquestes xicotetes ajudes. 

Encara que hi ha opinions divergents. Hi ha algú qui pensa en Piero della Francesca, quan va pintar aquell colom blanc, (gavina, diuen altres), damunt del cap del Nostre Senyor. 

Arxiu del blog