dissabte, 17 d’abril del 2010

“EL FORTALECIMIENTO DE LA DEMOCRACIA”

Acabe de repassar algun capítol de “El Buscón” de Quevedo al mateix temps que he llegit el comunicat sobre el punt de la i del Partit Popular local i, no sabria dir quin dels dos textos és més antic. El domini del castellà actual per part de l’escriptor popular, (o escriptora), no és el seu fort o, potser, es tracte d’un nou model experimental de la literatura universal, per al segle actual o el pròxim, qui ho sap (els efectes del canvi climàtic en el comportament humà encara no han estat suficientment estudiats).
Ara bé, les lectures que fa sobre algunes dades, i les opinions que manifesta en alguna frase amagada dintre del rebombori general, són plenament actuals, totes estan escrites al manual popular, a qualsevol dels documents de la FAES.
Un exemple: a la taula de dades de sol.licituds de subvencions, l’escriptor llig l’última fila, que diu que no s’han aprovat 28 sol.licituds del PP i 3 del PSOE per presentar-nos als populars com els grans perjudicats, és el victimisme que solen aplicar, (quan ni a uns ni als altres les han donat un cèntim en aquest cas). Com si el més important fora “no rebre subvenció”. No interessarà més, a tots, “rebre” l’ajuda?
El politòleg, podia haver llegit les dades de les subvencions aprovades, que són on han anat a parar els diners, i que diuen que el PP ha rebut 30 subvencions i el PSOE 15.(Plan de Obras y Servicios de l’any 2010).
Però, aquest és el tercer Plan de Obras de la legislatura, què ha passat els dos anteriors?
El 2009, els ajuntaments governats pel PP van rebre 31 subvencions i el governats pel PSOE 7.
El 2008, els ajuntaments del PP en reberen 45 i els socialistes 13.
Fem una simple suma: Ajuntaments del PP subvencionats 106; ajuntaments PSOE subvencionats 35.
(Valorar la població o els diners adjudicats ja és massa complicat).
Un càlcul simple sobre aquestes dades, passant-les a percentatge seria:
PP: 67% - PSOE: 33%
Sabeu quins foren els resultats, en percentatge de vots, a les municipals de la província d’Alacant el 2007? PP: 44% - PSOE: 41%
A la Diputació d’Alacant mana el PP i és clar que ha fet un bon repartiment dels diners, proporcional als resultats electorals, com es pot comprovar. Qui mana, mana!
El que té més dificil explicació, és que aquesta distribució de les subvencions dels Plans d’Obres s’ha aprovat per unanimitat, els tres anys.

dijous, 15 d’abril del 2010

LA DIÈRESI SOBRE LA Ü.

Ja fa temps que no veig cap programa de la televisió on aparega Chiquito de la Calzada. He vist a Belén Esteban, a un tal Kiko, a María Patiño, a Jorge Javier, … però, a Chiquito fa temps que no el veig.
El que si que he llegit aquestos dies és un “presente comunicado” del Partido Popular de Beneixama que du per títol “Los puntos sobre la íes”, concretament la “versión 2”. (Potser quan escric açò ja n’hi ha “versión 3”).
El que ve a dir el comunicat popular és que “el partido popular está dispuesto a colaborar en la medida de sus posibilidades”, que “el partido popular siempre ha trabajado por los intereses de Beneixama…”, … ; el discurs és conegut, com és conegut l’escriptor.
Per confirmar aquest esperit de concòrdia del PP local, només cal llegir algunes de les expressions que hi ha repartides pel text:
“… con la típica torpeza de quienes nos dirigen, …”
“… cuanta torpeza y cuanto obstáculo a la libertad de expresión! …”
“ Ante estos despropósitos no se sabe si es que no entienden lo que dice el Boletín Oficial o es que les encanta meterse en líos.”
“ La manipulación que el equipo de gobierno hace de cosas que son completamente distintas solo puede deberse a su ignorancia o lo que es peor, a su mala fe.”
“ … intentar ocultar lo que ha sido una mala gestión con tintes despóticos.”
“ … hay quien por buscar argumentos a su favor no repara en la posibilidad de caer en el ridículo.”
“ El actual equipo de gobierno ha propiciado de manera absurda, un clima de crispación como nunca antes se había vivido en nuestro pueblo.”

Sembla que els qui manen creguen que si trauen un nou comunicat de resposta, serà l’últim, que escriuran l’última versió. Sembla que no sàpiguen que els populars són més alts, més guapos, més llestos, els únics que saben governar l’ajuntament i els qui sempre han tingut i tindran l’última paraula.
Que tot el que no siga així és crispació, eh!

Arxiu del blog