dijous, 15 d’agost del 2013

"COMPAÑEROS DE PUPITRE"



El Consell paga 300.000 euros per jugar el partit de la final del mundial de bàsquet a Castelló de la Plana entre Espanya i USA. No, és una errada, el partit és amistós i juguen Espanya i Polònia. El President de la Generalitat ha sigut alcalde de Castelló de la Plana. El President i el seleccionador nacional han jugat al mateix equip de bàsquet a l'institut, diu el diari.

L'esdeveniment és mereixedor de 300.000 euros que pagará el Consell, o siga, vosté i jo. (Això de "pagarà", entre cometes). Quaranta minuts de joc per 300 mil euros, a 7.500 euros el minut.

Què cobra un mestre a l'any? 25.000, 30.000 €? 10 mestres tindrien feina el proper curs amb el preu d'aquest partit. Si foren mestres que cobreixen la baixa per malaltia del mestre del seu fill durant un mes, en serien cent vint. 120 aules estarien ateses durant eixa baixa per malaltia del mestre o de la mestra del seu fill.

Què guanya un metge? 40.000, 50.000 euros? Sis, set o huit metges treballarien durant tot un any a l'hospital o centre de salut públic amb els diners que costa el partit. Per substituir les vacances d'alguns metges durant el mes d'agost, els diners del partit permetrien fer-ho amb un centenar de metges.

I per pagar les beques de llibres de l'alumnat d'ESO que fa dos anys que no han cobrat? Uns tres mil alumnes cobrarien la seua beca.

Quants alumnes tindrien matrícula gratuïta a la Universitat? 150 o 200 alumnes que per motius econòmics no podran matricular-se el proper curs universitari, tindrien la seua matrícula pagada amb aquestos 300.000 €.

Quantes persones no serien desallotjades de sa casa? Quantes persones de les que treballen atenent a altres persones que ho necessiten, cobrarien el seu jornal? Quants alumnes assistirien a un menjador escolar el proper curs?

O, quants ordinadors personals, tauletes tàctils, telèfons mòbils, ... etc. podríem comprar-los als nostres diputats a les Corts? Quants menús subvencionats els pagaríem a eixos diputats? 

Quants "compañeros de pupitre" hi ha? Quants companys d'institut queden per ahí amagats? Qui són? Qui són tots aquests? Què hem fet malament permetent que estiguen on estan? Quant de temps permetrem que continuen?

Moltes preguntes, veritat? La resposta és molt fàcil i la tenim a les nostres mans.

Arxiu del blog