dimarts, 3 de gener del 2012

CAPACIDAD FINANCIERA


Estic a casa. Tinc vacances amb motiu del nou any. Diuen que ja estem a l’any 2012, (el 1434 de l’Hégira i el 5773 del calendari hebreu, i d’ací uns dies començarà l’any del Drac pels xinesos). La feina m’ha tingut apartada de les notícies que publiquen les webs amigues i veig que el rastre és llarg. Tampoc he seguit massa els diaris i quasi he perdut el fil del judici de Paco i els negocis d’Iñaki. Mariano i Soraya van fent feina, segons llig al periòdic del dia.

Detecte que les dades econòmiques de l’Ajuntament assumeixen un protagonisme important i, a una de les webs, s’utilitza un concepte novedós per a mi, “disminución capacidad financiera” que em deixa bocabadat. El mètode de càlcul també. No tenia jo constància de l’existència legal d’aquest concepte en els comptes municipals. És clar que desconec també els comptes de l’Ajuntament any per any i em propose averiguar-los (aquells que siguen públics, és clar):


És la web de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana. Si cliques Municipio i el nom del poble apareix la “Liquidación del presupuesto” del 2006 al 2009.

La del 2010 s’ha de buscar a la web del Ministerio de Economía y Hacienda (es tracta de dades provisionals):


La veritat, comparar dades de 2006 amb dades del 2010, quin sentit té? Són imaginables els resultats.
Per a l’Ajuntament de Beneixama i per a la major part dels municipis o comunitats autònomes. És la crisi. És una cançó que ja ha sonat amb els canvis de govern, a les comunitats i ara, fa uns dies, amb el canvi de govern espanyol. S’han de justificar moltes de les retallades que ens aplicaran, que ja ens han aplicat.

NO SUBIREMOS LOS IMPUESTOS.











Arxiu del blog