divendres, 20 de maig del 2011

ELECCIONS

Torne a casa. Motius de treball m'han impedit afegir cap comentari al bloc.
L'últim mostrava la meua sorpresa per un possible futur candidat. Hui, ja veig que tot està en marxa. Tindrem les mateixes opcions a Beneixama. Tots han fet ja presentacions de candidats i candidates i programes electorals. Només cal esperar el proper 22 de maig i llegir els resultats.
I a mi m'afecta, sabeu! Millor dit afecta a aquest bloc. Si el guanyador és el PP, si l'alcalde és Antonio Valdés Vidal, hauré de retallar, tan de moda hui en dia, el títol del bloc. El bloc ja no serà L'OPOSICIÓ DE L'OPOSICIÓ, caldrà dir-li simplement L'OPOSICIÓ, o L'OPOSICIÓ A .....
Però, la veritat, no ho puc negar, aquest home, Antonio Teodoro, em sorprén: diu al seu bloc que ha llegit la biografia d'Azaña de Santos Julià, llibre que ja fa temps tinc jo recomanat al llistat per passar el temps. L'interés per Azaña és compartit i em permet recomanar-li un altre llibre, també de Santos Julià sobre el mateix personatge: "Discursos políticos" de Manuel Azaña (Editorial Crítica).
Allí podrà trobar, per exemple, el discur complet de la famosa frase "paz, piedad, perdón" o l'altre de "España ha dejado de ser católica".
Conta també Santos Julià, que qualsevol discurs d'Azaña, que podia durar un parell d'hores sense llegir una sola paraula, és podia transcriure directament a impremta sense cap correcció, o que aquest home era capaç de concentrar 250.000 persones en un mitin i ademés, pagant l'entrada per escoltar-lo.
I Paco i Mariano estan satisfets si omplin la Plaça de Bous de València al seu mitin. I resulta que els diuen líders polítics!

Arxiu del blog