dissabte, 11 de febrer del 2012

LA DEMOCRÀCIA LIBERAL

Aquests dies les societats democràtiques en què vivim ens han oferit unes imatges ben curioses i ben semblants, encara que procedisquen de llocs tan allunyats:





La primera és d'Atenes amb motiu de les celebracions per la crisis econòmica.

La segona l'han feta a Madrid, a una reunió d'amics per acomiadar Garzón.

La tercera, més a prop, l'han pressa a Elx, a la Universitat, a la festa de doctorat de Paco.

Els nostres governants, els qui manen, tan lliberals, no ens els mereixem.

dijous, 9 de febrer del 2012

BALTASAR GARZÓN


Acabe d'escoltar la notícia a la ràdio. Dies enrere vam apostar al treball, opinió unànime, sobre els resultats dels dos judicis que en aquell moment estaven en marxa: Paco i Ricardo innocents, Garzón culpable. Hui es confirma la notícia.

El Supremo condena a Garzón por las escuchas de Gürtel

El Supremo condena a Garzón por las escuchas de Gürtel

El Tribunal falla por unanimidad condenar al juez a 11 años de inhabilitación.



I també està ja en procés el segon dels judicis a Garzón, ara per les víctimes del franquisme. Algú vol apostar?


dimarts, 7 de febrer del 2012

CONTINUEM IMPARABLES CAP A L'EXCEL·LÈNCIA.

Acabe de veure les notícies del C9: Fa fred! Ha fet fred! I continuarà fent fred! Gel, neu, persones aïllades, carreteres tallades, arbres tombats, vents huracanats, pobles congelats, sensacions tèrmiques històriques, nevades històriques, temperatures mínimes històriques, ... Resumint, que estem en hivern.

Després de enrotllar-me la bufanda al coll i posar-me l'abric, encara que estic a casa, intente completar el noticiari amb alguns dels titulars dels periòdics del cap de setmana. I ací estan (hi ha molts més):

- Hem aconseguit ser els que menys diners dedicaran l'any 2012 a despeses sanitàries per habitant, i això que la meitat del que veuen les notícies del C9 acaben refredats.

- El deute del sector públic valencià supera els 30.000.000.000 d'euros (trenta mil milions d'euros). Uns 6.000 € per habitant. Un exemple: si aquest deute l'aplicàrem a Beneixama, el nostre ajuntament deuria 12.000.000 € (dotze milions d'euros). No sols hauríem de suprimir els arcs de Nadal o la traca constitucional, hauríem de suprimir totes les traques, totes els conjunts musicals de festes i el Beneixama Rock, les desfilades i retretes, la tribuna i el càtering dels convidats, les celebracions bicentenàries i, fins i tot, els jornals d'alcaldes i regidores.

- El nostre ex-president sap multiplicar i concretament, sap multiplicar per quatre. La llàstima és que el que ha multiplicat per quatre són les despeses en "grandes proyectos", però pagat amb els diners nostres, (entenguen vostés el concepte de pagar que s'aplica per ací, que no és el mateix que diu el diccionari de la RAE). Veig el gràfic i no acabe de creure-me'l, igual que hi ha molta gent que no es creu totes aquestes banalitats que conten els diaris i a més, a diferència del que faig jo, després va i els vota.

- Els contractistes d'obra pública diuen que els deuen 1.800 milions d'euros i li reclamen el pagament a la Generalitat (Valenciana?). El mapa diu que és del II Protocolo 2011-2015, un dels moltíssims plans, Confianza i similars, que els nostres líders venen aplicant des de fa anys (aplicant i publicitant, que no pagant). Aquest no es va arribar a signar, per la qual cosa els contractistes d'obra pública deurien estar celebrant-ho nit i dia. Si s'hagués signat i hagueren començat les obres, ara reclamarien 3.600 milions d'euros, o més.

- Als dirigents de la banca volen baixar-los el jornal. Al gràfic hi ha unes ratlles negres i al costat un número: 2,4 diu el d'un conegut president de banc. Es tracta de 2.400.000 € de sou anual (uns 400 milions de pessetes, com els agrada dir al polítics). De la jubilació ja ni parlar.

- Rafael, home de la Ribera que coneix bé el mercat de la taronja, diu que l'aeroport de Castelló "tardarà en dar frutos" i un magistrat del Tribunal Supremo asegura al diari Levante que "la situación en que han dejado a la C. Valenciana es de cárcel". Ja fa anys que deuria haver-se posat a la faena!














Arxiu del blog