dijous, 17 de gener del 2013

VISCA SUÏSSA.



diumenge, 13 de gener del 2013

ENHORABONA!

El meu favorit, sense cap dubte, és Esteban.

Però, hi ha altres que també m'interessen molt i seguisc la seua "carrera" de prop.

Un és Juan José Güemes. Era un home que cobrava de càrrec públic i això feia augmentar el "déficit público" espanyol. Va deixar el càrrec i ara ha passat a l'empresa privada. Es tracta d'un "joven emprendedor" que ajudarà, i molt, a sortir de la crisi.


Altre és Carromero. Ja està a casa. Si hagués continuat a la presó també haguera augmentat el dèficit públic. A més, ja ha trobat treball, un aturat menys que ajudarà a la sortida de la crisi.


Enhorabona!

NOTÍCIES PERIODÍSTIQUES.

M'acaba d'arribar per correu electrònic una notícia esperançadora. Dic esperançadora pel que conta al final: "A pesar de todo, ha señalado que los vecinos del pueblo creyeron en mi inocencia".

Tot açò degut a què, malgrat "una campaña de acoso y derribo", ha revalidat la majoria absoluta en les eleccions del 2011.

Vol dir que són els qui l'han votat, 664, els qui "creuen  en la seua innocència"? I els qui no l'han votat, què "creuen"?

No és això, companys, no és això. Innocent és un mentre no és demostra el contrari. I els qui no l'hem votat mai, ni mai el votarem, com jo, no creiem que siga innocent, ni que siga culpable, ni que a la foto se li parega a Ruíz Gallardón. Creiem moltes altres coses, per exemple, que representa el passat del poble, que res pot aportar al futur i que, com fan els "grans polítics actuals", una vegada plenament satisfets, se'n van a casa i deixen que el temps, la vida, la societat, seguisca pel camí que li pertoca.





Sóc lector habitual de periòdics i crec que les notícies periodístiques sempre tenen, almenys, un parell de lectures (i un fum d'errades). I aquesta, possiblement, més de dues. Només vore-la em pregunte qui ha redactat la notícia, la periodista o l'interessat? Ha contrastat la informant la notícia amb l'altra part? Coneix la periodista els antecedents, la resolució del jutjat, les circumstàncies dels fets?

A l'article podem llegir que l'anterior alcaldesa "denúncia" i "acusa" a Antonio Valdés, però, també es llig que Amparo Barceló el que va fer és traslladar la seua "preocupació" a la Fiscalia d'Alacant. No és el mateix estar "preocupada" que "acusar" i "denunciar".

A un dels paràgrafs de l'article, el tresorer de l'Ajuntament en el moment dels fets és un tal Rafael Campos, l'anterior secretari de l'Ajuntament potser, i a un altre paràgraf és tresorer un regidor socialista de l'oposició.

Es diu a l'article que hi ha una "sentencia firme", però, també que el que el jutge ha decretat és el "sobreseimiento provisional". És el mateix una "sentencia firme" que un "sobreseimiento provisional"?

I diu també que "ha pasado el tiempo oportuno para que se interpusiera recurso y ninguna de las partes lo ha hecho", paraules de l'Alcalde. 
Jo no conec res ni de sentències ni de denúncies, però, he pogut llegir els comentaris que fan els blogs de l'oposició sobre un Ple Extraordinari, on precisament tractaven eixe tema, i els dos grups opositors si que volien personar-se i foren els vots del PP en contra els que ho impediren. En aquest cas no fou com els d'altres "grans polítics actuals" que estan desitjant que els criden al jutjat per aclarir i deixar constància del seu "bon nom".

En fi, una notícia periodística a la que se li poden fer diferents lectures. Sobre la foto, no vull dir res, sempre he preferit Tierno Galván. 

Arxiu del blog