dijous, 29 de gener del 2009

PLANS

Ja s’han acabat les vacances de Nadal. No, no m’enganye, hui 28 de gener del 2.009 s’han acabat les vacances de Nadal. Però, no les meues, les del ple del Parlament Valencià. Hui s’ha reunit en sessió extraordinària des de meitat de desembre que va ser l’última sessió. (Ja sabeu, estaven treballant al despatx, a les comissions, … i treballant molt).
I es nota que han tornat descansats i contents. L’actor principal no ha participat, ha estat d’espectador, però, animat. L’altre, ens ha referit algun acudit sobre pirates. Unes gracietes per relaxar un poc el personal, tant preocupat per la crisi.



En aquest breu període de temps he anat recopilant algunes notícies del diari (al canal 9 no les he vistes: estaven ocupats apartant neu, algun assassitat, més neu, vent huracanat, més neu encara, algun mort més, i encara més neu i temperatures polars; tot històric).
Les notícies les ha publicades un diari valencià i, segurament, deuen ser certes:



SINDICATURA DE COMPTES
El presupuesto para la asistencia sanitaria de 2009 es inferior al gasto real en 2007


INFORME FUNCAS
La renta familiar bruta de los valencianos descenderá este año un 2,6 por ciento.
Las previsiones económicas indican que el dinero se situará en niveles inferiores a hace dos años.


BIENESTAR SOCIAL
Suprimen una ayuda a discapacitados por falta de fondos.
Más de un centenar de familias con discapacitados han empezado 2009 diciendo "¡Peor año nuevo!". La Conselleria de Bienestar Social ha eliminado el programa Ivadis Contigo que les permitía tener un asistente personal 4 horas al día.


CONSTRUCCIÓN

La licitación de obra pública del Consell cae un 53% y la del Gobierno, un 6% en 2008
La Conselleria de Infraestructuras es la que más sufre la reducción de inversiones con un 77% menos


FINANCIACIÓN
El Consell, a la cola en gasto e inversión
Las conselleries y organismos públicos gastan 2.719 euros por cada valenciano, casi dos veces y media menos que cada navarro y un 34% menos que cada castellano-manchego

ESTADÍSTICA
La Comunitat Valenciana se situó a la cola de España en inversión en Cultura


I una nota de premsa del INE:


Açò no és de creure. Els primers a nivell Europeu en tot, model i senyera a nivell mundial i els últims en creixement del PIB, per darrerre d’Astúries, plena de socialistes. (En una enquesta pareguda sobre Renda Familiar, també aconseguim rècord negatiu).
Però, l’úlmin Pla d’ajuda als ajuntaments, ho acabarà d’arreglar. Si Zapatero dóna 177€ per habitant, nosaltres 203, que som els millors. Almenys això han anunciat: un dia d’aquestos ho concretaran i un any d’aquestos ho compliran, si el govern central no ho estropeja tot i l’Educació per a la Ciutadania ho permet.
Més important és acabar amb la crisi econòmica mundial i també, per solucionar el tema, tenim un Pla:


FÓRMULA 1

El circuito urbano elimina 16.000 asientos con mala visión y congela los precios de la F1
Las localidades se ponen a la venta el 24 de febrero y se crea un nuevo abono sin derecho a silla
La gran novedad es la creación de una "entrada general", … que tendrán un precio de 100 euros para el día de la carrera.
Así, las entradas más caras, de 480 euros corresponden a las localidades situadas en la recta de meta …
Las localidades de 420 euros corresponden a la tribuna M1 situada a la salida de la chicane junto a la base del equipo Alinghi …
Las entradas de 250 euros darán acceso a las tribunas en El Grao. Finalmente las entradas las más baratas, por 195 euros, corresponderán a las tribunas N3 y N4 situadas en la zona de Nazaret.


Barat, veritat? Només falta una tribuna amb reclinatoris per veure la carrera agenollats i a 1000 €, que es tracta d’una qüestió de fe.


A mi m’agrada molt l’altre Pla, un de tants: el de construir un hipòdrom i unes quadres a la ciutat de les ciències per poder fer unes carreretes de cavalls. Les millors a nivell mundial, per suposat.


Encara que, crec, estan pensant en la possibilitat de construir una pista d’esquí pels llits del riu Túria, (que el nostre riu també en té dos de llits), per a l’eslàlom gegant i, una altra pel barri del Carme per l’eslàlom especial. La pista de salts aniria del Miquelet a la Malvarrosa i, totes les competicions es farien, és clar, en juliol o agost. La pista de patinatge sobre gel la cedirien a Alacant, a la platja del Postiguet. Amb la neu acumulada al Canal 9 aquest hivern, en sobra.


Tot arribarà.

Arxiu del blog