dimecres, 6 de febrer del 2008

PLE PLE

Es curiós comprovar com les diferències ideològiques es corresponen també amb diferents gustos literaris o cinematogràfics. I ho dic per la referència que L'OPOSICON fa a la pel·lícula Gladiator i a l'escriptor Pérez Reverte.
La pel.lícula no m'agrada a mi, jo preferisc l'Espartaco de Kubrick. Al cap i a la fi, Espartaco era un esclau que es va rebel·lar contra Roma i el personatge principal de Gladiator era un general, Màxim Dècim Meridi, que formava part de la cúpula de poder de l'Imperi Romà. I fins ara no estic jo al costat dels poderosos, encara que acaben éssent esclaus. O l'heroi d'Espartaco era Kirk Douglas i el protagonista de Gladiator era Russell Crowe, i ací no hi ha color.
Encara que jo quan sent “pan y circo” sempre ho associe amb un emperador romà, per exemple un tal Neró, el suposat incendiari de Roma i, a més a més, diuen que la va cremar, la ciutat, un 18 de juliol.

No havia escrit res des de fa un més, perquè trobe els últims comentaris de l'OPOSICON molt hermètics, massa críptics, per a iniciats. Una bona part de les coses que diu i escriu no les entenc.
Per exemple:
- “Todavía, no sabemos nada de como fue el incendio, la Guardía Civil, se supone que lo está investigando.” “No se, si en el Ayuntamiento habrán pensado en volver a reconstruir la caseta, (esta vez sin el hogar o "coveta") o construir otra de otros materiales...”
Per què sense la coveta?
Què el foc que la va cremar es va iniciar a la coveta?
No diuen que no saben res?
Què ja hi havia hagut algun altre problema produït per la coveta i els que manaven l'etapa anterior no havien pres cap mesura per solucionar-lo?
Un altre exemple:
- “Un poco de buena voluntad y de saber cumplir la palabra dada.”
La bona voluntat era tota dels que abans manaven, diuen. Els actuals ni la coneixen, repeteixen. Complir la paraula era exclusiu dels anteriors. Ara es tracta d'enganyar al personal només. Ens tracten com a bovos i nosaltres assentim i participem de l'espectacle.
Es que es pensen que no l'hem tastada, la “buena voluntad” dels anteriors?
Es creuen de deveres que no hem escoltat paraules i promeses que s'han convertit en res, de boca de l'anterior govern municipal?
Creuen que en uns mesos ja ho hem oblidat?
Què només són necessaris museus, auditoris, rodones, horts, passejos, carrers,...?
No entendran que al voltant de totes aquestes fotos, amb la imatge congelada, hi ha hagut i encara hi ha persones?


Ara tampoc els agrada que vagen aquestes persones al Plenari de l'Ajuntament. Prefereixen que no vaja ningú com l'anterior legislatura, diuen. No reconeixen al seu poble entre els que allí hi estaven. Eren tots forasters?
I que el Ple de l'Ajuntament és com el circ. Però, el circ el formaran el públic, els qui manen i també l'oposició, no? Del circ formen part trapezistes, domadors, pallassos, mags i també els lleons.

I damunt el telèfon i la llum. Una altra vegada a pujar impostos per pagar la llum i el telèfon. Una altra vegada las “arcas municipales” buides. Els treballadors tot el matí preparant la sala de Plens i la feina per fer. I de subvencions res. Que les subvencions s'han acabat! El pròxim Ple igual l'han de fer a fosques i amb el saló ple de fum.

I no puc dir molt més: de Fragel Rock jo no se res i el que escriu Pérez Reverte no m'agrada; sols he llegit un dels seus llibres, Territorio Comanche. Encara no m'he atrevit amb Alatriste i molt menys amb “el dia de còlera”. Ja en tenim prou, de còlera, parle.

Jo em permet recomanar-vos “Mala gente que camina” de Benjamín Prado.

...y pedantones al paño
que miran, callan y piensan
que saben, porque no beben
el vino de las tabernas.
Mala gente que camina
y va apestando la tierra...

(“He andado muchos caminos”. Antonio Machado)

Arxiu del blog