dissabte, 30 de juny del 2012

RENOVAR-SE? NO, REPARTIR-SE.

Ho he llegit hui al diari. El primer és el titular de la portada de El País. El PP i el PSOE han  aconseguit arribar a un acord per renovar els membres del Tribunal Constitucional que portaven ja molt de temps sense canviar per falta d'eixe acord. També arriben a un acord per nomenar Defensor del Pueblo. (Defensora en aquest cas). Sembla que es tracta d'una mesura positiva per a la democracia espanyola.


Dintre, el diari concreta més: "PP y PSOE se reparten los cargos ...". I ací està la realitat de la notícia, "se reparten". Es reparteixen els càrrecs entre els seus per continuar igual que sempre. Els "peperos" nomenen els seus, els "sociatas" també. Les poltrones estan ja repartides, ben repartides, per seguir com sempre. ("Pepero" i "sociata" són dues veus que acaba d'acceptar la RAE).

La Defensora del Pueblo serà pepera, el segon Defensor del Pueblo serà sociata, tan antics els dos.


Cal arribar als acords necessaris per continuar a les poltrones. "La prima de riesgo", "la crisis", "el enorme déficit público", a tots aquests els tenen igual; qui no els tenen iguals són els milers d'assessors, els centenars de "diputados provinciales", el grapat de "senadores", que continuen realitzant eixe treball tan important que fan ells, i cobrant els jornals tan merescuts que cobren. El dèficit el pagarem amb els diners dels medicaments, de les nòmines dels mestres, dels serveis socials, que tots nosaltres hem estat vivint per damunt de les nostres possibilitats.

Totes aquestes històries necessitem de total transparència informativa per fer-les públiques. Qui millor que un "pepero" procedent de Telemadrid per dirigir els informatius de RTVE? L'anterior director, Fran Llorente, possiblement el director de l'etapa més renovadora i objectiva dels informatius de TVE, ja sobrava.


dijous, 28 de juny del 2012

CAL BAIXAR-SE EL SOU.

Aquest bon home, Miguel Martín, és president de la patronal bancària, (aquestes dues paraules juntes poden tombar de tòs a qualsevol). Ja sabeu, un d'aquestos experts com els qui han dirigit fins ara Bankia, Bancaixa o la CAM, això sí, amb corbata. El conviden a una Universitat i, com no pot ser d'altra manera, deixa frases memorables: un dirigent bancari dient que cal baixar els sous durant cinc o deu anys, (es refereix als sous dels demés, el teu i el meu, ...etc).


Per altra banda, Wyoming ha estat a Alcalá de Henares i allí, també ha deixat frases memorables.


Arxiu del blog