dijous, 15 de desembre del 2016

COMARQUES CENTRALS VALENCIANES.

El passat diumenge, el diari Levante, va publicar al seu suplement econòmic una notícia que em va cridar l'atenció. No tant pel meu interés pels temes econòmics, no sóc lector habitual de notícies econòmiques, com per la temàtica de la informació i la relació que manté amb altres notícies properes que havia llegit uns dies abans al guassap, remeses per un amic: la proposta de comarcalització del País Valencià i la pertinença de Beneixama a la possible comarca de el Alto Vinalopó o de l'Alcoià. També el Camp de Mirra, la Canyada i Biar.

M'havia arribat al guassap un manifest reivindicant l'Alcoià, una moció a diferents plenaris municipals per part del PP abraçant el Alto Vinalopó i una declaració de califat independent per part d'un líder polític local.









Comarques centrals valencianes? Què és això?
I el Alto Vinalopó?
Aquestes són les dades segons la Conselleria d'Economia Sostenible de 2012 per l'Alt Vinalopó, on situen Beneixama:


Aleshores, el Alto Vinalopó està per baix dels seus veïns de l'Alcoià en renda familiar i, a més, són Biar i Beneixama els que tenen les rendes més altes. Si mirem el mapa, podem comprovar el naixement d'una nova comarca, la Foia de Castalla, doncs, per què no una altra? Li podem dir la Vall de Beneixama, o de Biar, o de Banyeres de Mariola, o la Capçalera del Vinalopó, ... amb renda familiar per capita  més alta que l'Alt Vinalopó, l'Alcoià, la Costera i la Vall d'Albaida, i dintre d'eixe interessant projecte de les comarques centrals valencianes.


dimarts, 13 de desembre del 2016

DUES FOTOS

He llegit hui dues notícies a la premsa digital que retraten el personal que ens governa i també el que ens ha governat. Són els mateixos.


Inauguren unes autopistes que, segons paraules de Josemari, suposaven "un antes y un después en el proceso de modernización y competitividad de España"; Paco afegia que "es mucho mejor tener una vía de alta capacidad, llamada autopista de peaje, que no tener ninguna"; Alberto ens aclaria que era una "apuesta clara del Gobierno que muchas generaciones tendrán que valorar y agradecer" i Espe, rematava dient que "vamos a salir todos ganando, se diga lo que se diga".

El diari diu hui que l'actual govern "rescatarà" aquestes autopistes. Però, no amb els diners d'aquests personatges, no, amb els diners nostres. Diu que, potser, uns 5.000 milions d'euros. Només.

La segona foto és esta:


Són Hernando i Girauta. PP i Ciudadanos. Dos autèntics líders. El titular del periòdic és el següent:

La resta del Parlament havia aprovat una proposta per augmentar les pensions un 1,2%. El govern l'ha vetada i la "Mesa" de les Corts espanyoles deixa que la proposta desaparega entre la burocràcia parlamentària. Tenen majoria aquests individus, majoria que els van permetre els altres quan van triar la composició de la "Mesa" en qüestió fa uns mesos. 
Unidos podemos s'absté. Pablo i Íñigo s'escriuen cartetes. Són uns extremistes.

Arxiu del blog