dijous, 15 de desembre del 2016

COMARQUES CENTRALS VALENCIANES.

El passat diumenge, el diari Levante, va publicar al seu suplement econòmic una notícia que em va cridar l'atenció. No tant pel meu interés pels temes econòmics, no sóc lector habitual de notícies econòmiques, com per la temàtica de la informació i la relació que manté amb altres notícies properes que havia llegit uns dies abans al guassap, remeses per un amic: la proposta de comarcalització del País Valencià i la pertinença de Beneixama a la possible comarca de el Alto Vinalopó o de l'Alcoià. També el Camp de Mirra, la Canyada i Biar.

M'havia arribat al guassap un manifest reivindicant l'Alcoià, una moció a diferents plenaris municipals per part del PP abraçant el Alto Vinalopó i una declaració de califat independent per part d'un líder polític local.









Comarques centrals valencianes? Què és això?
I el Alto Vinalopó?
Aquestes són les dades segons la Conselleria d'Economia Sostenible de 2012 per l'Alt Vinalopó, on situen Beneixama:


Aleshores, el Alto Vinalopó està per baix dels seus veïns de l'Alcoià en renda familiar i, a més, són Biar i Beneixama els que tenen les rendes més altes. Si mirem el mapa, podem comprovar el naixement d'una nova comarca, la Foia de Castalla, doncs, per què no una altra? Li podem dir la Vall de Beneixama, o de Biar, o de Banyeres de Mariola, o la Capçalera del Vinalopó, ... amb renda familiar per capita  més alta que l'Alt Vinalopó, l'Alcoià, la Costera i la Vall d'Albaida, i dintre d'eixe interessant projecte de les comarques centrals valencianes.


Arxiu del blog