divendres, 17 de maig del 2013

EL "PROBLEMON" D'ESPANYA.

Durant el paleolític "Espanya" no tenia massa problemes. Mariano no havia caigut encara de la branca més alta de l'arbre, (desconec l'espècie exacta on es columpiava, però, segurament seria un guindo), mal que ja venia observant els seus companys de "tribu" preparar les maletes per encetar la seua etapa nòmada. 

A penes havien plantat algun cantal vora la platja amb moltes dificultats, potser ajudats pels extraterrestres, i algun d'ells, s'entretenia cosint amb agulla d'os la bandera amb tires de cuir i pensant com tintar-la de blau per la part que es nuga al pal i plantar-la al centre del Regne o del País.

Les cèl·lules humanes encara no s'havien fotocopiat, Zaplana no s'havia operat de rinoplàstia per motius respiratoris i tampoc s'havia descobert la llei de la gravetat, malgrat que les pomes, al madurar, acabaven totes pel terra.

Però, ja s'adivinava que una "investigadora valenciana" (el titular és del Canal 9), acabaria participant de la clonació humana; un jove estudiant gallec seria nomenat "millor físic jove europeu" de l'any i José Ignacio Wert, ministre d'educació, acabaria exigint-nos les claus del cel per aprovar l'ESO.

Uns quants mils d'anys després que Mariano tropessara amb aquell monolit en forma de prisma rectangular negre, tan negre com es pintava el present, i no diguem el futur, dels més joves de l'espècie, la "investigadora valenciana" hauria d'eixir fugint del Centre d'Investigació Principe Felipe cap a terres d'Oregon, que no Waioming; al "millor físic jove europeu" li denegarien una beca d'investigació; i els problemes d'Espanya n'eren ja uns quants, com a mínim sis.

El cap de la tribu vol repetir la tòpica frase de Unamuno "¡Que inventen ellos!" i al seu bruixot haurem de repetir-li l'altra no menys coneguda: "Venceréis, porque tenéis sobrada fuerza bruta. Pero no convenceréis, porque para convencer hay que persuadir. Y para persuadir necesitaréis algo que os falta: razón y derecho en la lucha. Me parece inútil el pediros que penséis en España. He dicho".

Ara quan despertem, ens n'adonarem que es tracta d'una ficció projectada a una televisió de plasma i que  aquest malson s'acaba apretant el botonet que la desconnecta. Podrem respirar tranquils, nosaltres i Eduardo!









Arxiu del blog