diumenge, 3 de juny del 2012

LA PRIMA DE RIESGO.

Llig el diari mentre esmorze tranquil·lament a casa. Acabe de tornar de comprar-lo i sembla que hui farà calor.
Apareixen notícies sense importància, per massa conegudes, repetides un dia rere un altre: Rato i Bankia, Angela Merkel, Montoro, "España demasiado grande para caer", el dèficit zero de les Comunitats Autònomes, i el suplement Comunidad Valenciana, amb una foto a tot l'ample de pàgina, d'un femer, potser la imatge real d'una realitat que intenten amagar.

A l'apartat esportiu apareixen les notícies curioses de la jornada. 
Primer, una fotografia de la selecció espanyola de futbol amb Mariano que subjecta una samarreta amb el número 10 que diu "M.RAJOY". El President demana a l'equip "un subidón de moral en tiempos tan difíciles".


A la pàgina del costat, una foto de l'equip alemany passejant junt als barracons del camp d'extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau a Polonia. Allí, els nazis, van assassinar més d'un milió de jueus durant la Segona Guerra Mundial.
"No somos de la generación de los culpables, pero queremos demostrar que conocemos nuestra historia y que asumimos responsabilidades" - va declarar Philipp Lahm capità de la selecció alemanya de futbol.



Ahir "la prima de riesgo" d'Espanya era de 536 (el 5,36%). És la diferència entre el que paguen Alemanya i Espanya pels diners que demanen als inversos, "a los mercados".

A aquesta diferència li donem molta importància, però, hi ha altres diferències que també són tan importants o més. 

"Todo rostro es un mapa" -escrivia Manuel Rivas a la seua columna del diari El País. Mireu un parell de minuts aquestes fotos, les cares que en elles apareixen, i podreu vore que diferents són els mapes d'Alemanya i Espanya.


Arxiu del blog