divendres, 3 de febrer del 2017

PLURILINGÜISTES


Observeu bé la fotografia. No té desperdici. Apareix a una notícia del diari El Mundo, sector Comunidad Valenciana, de hui. No sé per quin motiu han triat aquestes dues persones per il·lustrar-la, just després del titular:

El PP lleva el trato al castellano a la Justicia y al Defensor del Pueblo

Està parlant del futur Decret de Plurilingüisme que prepara la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana i que encara no ha estat publicat al DOGV.
La notícia comença bé, mireu:

Que la lengua en la escuela iba a ser un campo de batalla con los nacionalistas en la Conselleria de Educación se atisbó desde el primer minuto, en cuanto Vicent Marzà aterrizó en Campanar y el PP advirtió de que apostaría por el modelo de inmersión lingüística defendido desde las filas del STEPV o de Escola Valenciana. 

La periodista s'equivoca, redacta la notícia a partir d'una premisa falsa. El "campo de batalla" no serà degut a que Marzà siga Conseller d'Educació, la guerra escolar de la llengua no vindrà pel govern de nacionalistes, la batalla serà des del moment en què el PP ja no és govern i és oposició i, evidentment, també s'adivina la fi del món i l'inici del judici final.

"La portavoz de Educación del grupo parlamentario popular en las Cortes, Beatriz Gascó, confirmó la presentación de un recurso ante los tribunales contra una norma «ilegal, adoctrinadora, discriminatoria y chantajista con las familias»." La norma encara no ha estat publicada al diari oficial.

Aquestes persones han oblidat que han governat el País Valencià durant els últims vint anys, la Conselleria d'Educació també; que el 2012 van publicar el seu propi Decret sobre plurilingüisme i que d'ells va ser la genial idea del "xino mandarín" a les escoles, entre d'altres.

Beatriz, Isabel, tranquil·litat. Només d'ací dos anys podreu salvar-nos de Marzà amb un nou decret plurilingüe. Una nova norma ben feta, com les que sabeu fer vosaltres, això és genètic, ho dueu en la sang. Però Isabel, a crits no, perquè parles a crits?, nosaltres no necessitem crits, fluixet s'entén tot millor. No necessitem crits, necessitem idees noves que miren al futur, no necessitem eslogans ja gastats que ens recorden massa el passat, i quin passat!


Arxiu del blog